Studio Game fitting

Varje golfspelare är unik

Vår framgångsrika process är ett koncept som förenar individanpassad utrustning med kroppens förutsättningar för att varje elev ska nå sin fulla potential.

Studio Game Fitting - Bokskogen Golf Academy

Varje golfspelare är unik

All utrustning i bagen ska vara anpassad efter golfspelarens teknik, fysik och inte minst fylla en given funktion ute på banan. Detta gäller alla oavsett handicap, kön eller ålder.

Under tillfället då vi träffas i vår studio på Bokskogen Golf Academy för att skräddarsy utrustning till en elev börjar vi alltid med en kort intervju där eleven får berätta om sina mål och vad som önskas förändras eller förbättras i spelet. Efter detta övergår vi till att titta på hur eleven slår med sin befintliga klubba eller set och därmed får vi en bra bild av vad vi har att utgå ifrån. Givetvis beaktar vi också hur elevens teknik och fysiska förutsättningar påverkar sättet att slå golfbollen.

Custom Fitting processen steg för steg

Den direkta anpassningen av golfklubban startar med att först bestämma rätt skaftlängd, grepptjocklek och lievinkel. Nästa steg är att bestämma skaftflex, flexpunkt och inte minst klubbmodell.

Vi har ett enormt stort och djupt utbud av klubbmodeller och skaftvarianter från de två ledande tillverkarna Titleist och Ping som gör att vi garanterat hittar en kombination som är optimal för varje elevs individuella och unika behov.

Det som avslutar processen i en Studio Game Fitting är att bestämma set make up, vilket är den mix av klubbor som ska ner i bagen så att alla klubbor fyller en given funktion samt vilken bollmodell som har de egenskaper som bäst matchar det samlade behovet ute på golfbanan.

Studio Game Fitting - Titleist

All tänkbar teknologi finns på plats då vi inte lämnar något åt slumpen

Under en Studio Game Fitting använder vi oss av mätvärden från Trackman 4 då det är viktigt att vi snabbt och enkelt kan analysera data kring elevens sving-, klubb- och bollhastighet. Kroppens rörlighetsförmåga analyseras via ett individuellt screeningstest från Kinexit. Dessa fakta kombineras sedan med elevens egen feedback och känsla från testerna samt vad våra tränade ögon uppfattar när vi ser eleven slå. Givetvis använder vi alltid riktiga och fräscha Titleistbollar för att hela upplevelsen i samband med utprovningen ska bli så äkta som möjligt och jämförbart med spelet ute på golfbanan.

Vår Studio Game Fitting är en service för elever och medlemmar som är tillgänglig och bokningsbar under hela året.

Studio Game Fitting - Bokskogen Golf Academy

Avslutningen är en garanti för trygghet

Efter det att vi till slut lämnat ut och levererat det vi skräddarsytt fortsätter självklart vår uppmärksamhet på varje enskild elev. En sista extra justering, förklaring eller hjälpande hand ingår självklart i vår service.

Vår ambition är alltid att varje elev ska slå färre slag efter mötet med oss.

Våra olika Studio Game Fitting alternativ

14 Clubs Fitting

För golfspelaren som inte vill lämna något åt slumpen och önskar byta ut samtliga klubbor i bagen. Vid ett eller flera tillfällen går vi igenom processen för utprovning av driver, fairway woods, hybrider, järnklubbor, wedgar och putter. 14 Clubs Fitting inkluderar också ett återbesök där vi finkalibrerar längdavståndet mellan samtliga klubbor samt mäter upp den exakta slaglängden för bagens alla klubbor.
Tid: 4-5 tim Pris: 2.999 kr (1.499 kr vid köp)

13 Clubs Fitting

För golfspelaren som vill byta ut alla klubbor i bagen, exklusive putter. 13 Clubs Fitting inkluderar en komplett utprovningsprocess av driver, fairway woods, hybrider, järnklubbor och wedgar.
Tid: 2-3 tim Pris: 1.999 kr (999 kr vid köp)

Iron Set Fitting

En utprovning av järnklubbor vilket inkluderar märke, modell, loft, lie, längd, skafttyp och grepp.
Tid: 1-1,5 tim Pris: 999 kr (499 kr vid köp)

Long Game Fitting

Utprovning av klubbor för att fylla längdavståndet mellan driver och längsta järnklubba vilket inkluderar märke, modell, loft, lie, längd, skafttyp, grepp samt hosel setting.
Tid: 1 tim Pris: 750:- (350:- vid köp)

Driver Fitting

Utprovning av driver vilket inkluderar märke, modell, loft, lie, längd, skafttyp, grepp samt hosel setting.
Tid: 1 tim Pris: 750:- (350:- vid köp)

Wedge Fitting

Utprovning av wedgar vilket inkluderar märke, modell, finish, loft, bounce, grind, lie, längd, skaftmodell och grepp.
Tid: 1 tim Pris: 750:- (350:- vid köp)

Putter Fitting

En korrekt utprovning av en putter är en mer avancerad process jämfört med bagens övriga klubbor. Vi använder en kombination av både digitala och analoga testinstrument som exempelvis Trackman till en rullbräda för att bestämma viktiga mätvärden.

Spelarens synmönster kalibreras i relation till uppställningen och i kombination med de fysiska förutsättningar som finns för att skapa ett fungerande sikte. Andra faktorerna som har stor påverkan är klubbhuvudets form, skaftinfästning och om exempelvis ett eller flera siktstreck ska finnas på putterhuvudet.

Vi bestämmer också optimal loft, lie, längd, tyngd och slutligen vilket grepp som känns bäst för spelaren.
Tid: 1-1.5 tim Pris: 999:- (499:- vid köp)