Teamet

Fredrik Tillgren, Johan Gullstrand och Patrick Oderling är tre mycket uppskattade PGA Professionals och tillsammans med den tidigare landslagsspelaren och numera golftränaren Hampus Nilsson bildar denna dynamiska kvartett en unik plattform för spelarutveckling. Camilla Lindén och hennes erfarenhet inom retail, marknadsföring och kommunikation kompletterar teamet som alltid står redo att ge våra elever, medlemmar och kunder en unik och utvecklande golfupplevelse.

Fredrik Tillgren

Rollen som PGA Professional tog tidigt form i Fredriks liv och de första golfslagen slogs precis efter att SEO 1982 avslutats på Linköpings Golfklubb där Bob Byman vann på -9. Något som visade sig skulle ha en stor inverkan på det framtida yrkesvalet. Spelarkarriären kom igång på allvar efter åren på Riksgolfgymnasiet i Mark tillsammans med bästa golf- och skolkompisarna Carin Coch Hjalmarsson, Niclas Fasth och Mattias Grönberg.

Att få jobba med golfspelare som har en vilja att träna och har en ambition utveckla sin golf är en verklig drivkraft för Fredrik. Erfarenheten av att ha varit elitspelare på hög nivå är givetvis i dessa sammanhang en ovärderlig egenskap som Fredrik gärna delar med sig av till sina elever.

Fredrik är PGA M4 Professional med en gedigen och framstående utbildningsbakgrund. Han påbörjade proyrket 1997 som assistent på Söderhamns Golfklubb och fortsatte därefter karriären som Head Professional på Svegs Golfklubb. Efter några framgångsrika år flyttade han tillbaka som Head Professional på Söderhamns Golfklubb innan flytten begav sig till Falkenbergs Golfklubb. Från och med säsongen 2017 är hemadressen anrika
Bokskogens Golfklubb.

What´s in the bag

BALL ProV1x | DRIVER Tsi3 9.0 | FAIRWAY METAL Tsi3 15 | IRONS U500 J2, MB 3-PW | WEDGES Vokey SM8 52,56,60 | PUTTER Scotty Cameron Select Squareback

Johan Gullstrand

Johan Gullstrand har en bakgrund som både framgångsrik tävlingsspelare och tränare. Tränarkarriären började 2006 på Malmö Golfklubb och säsongen 2009 gick flytten till Bokskogens Golfklubb där Johan jobbade fram till och med 2012 då den professionella tävlingskarriären inleddes.

Mellan åren 2012 och 2015 tävlade Johan på Nordic Golf League som professionell tävlingsspelare. Tävlingskarriären har givit Johan ett antal fina segrar men också ett stort antal top-10 placeringar genom åren. Noterbart är att Johan är en fyrfaldig klubbmästare genom åren på Bokskogens Golfklubb.

Utbildningsmässigt har tränarkarriären formats av TAU, TU, TPI level 1, Advanced Shortgame level 1, BioSwing Dynamics Certified Professional samt ett stort antal PGA Teaching and Coaching Summits i Halmstad. Johan erbjuder privatlektioner, grupp- och nybörjarträningar, Studio Game Fitting samt olika reseupplägg inom verksamheten för Bokskogen Golf Academy.

What´s in the bag

BALL ProV1x | DRIVER Tsi3 9.0 | FAIRWAY  METAL Tsi3 15 | IRONS U500 J2, MB620 3-PW | WEDGES Vokey SM8 52,56,60 | PUTTER Scotty Cameron Select Newport

Hampus Nilsson

Hampus Nilsson är golfspelaren från Österlen som tog sin första sving som sexåring och med full beslutsamhet stod som vinnare i Skandia Cup Riks-final några år senare. Kort därefter spelade Hampus sin första internationella tävling med Swedish Golf Team som i rask takt målmedvetet följdes upp med att kvala till sig en fullvärdig spelkategori på Nordea Tour. Hampus professionella tävlingskarriär på Nordic Golf League hade därmed inletts.

Under åren som tävlingsspelare har Hampus varit med om upplevelser som de flesta av oss bara kan drömma om. Det finns dock en bedrift som står ut mer än något annat och det är att Ham-pus tillhör den mycket speciella skara golfspelare som fått signera en 59-runda på scorekortet vilket skedde på Österlens Golfklubb. Parallellt med tävlingskarriären har Hampus de senaste åren haft rollen som en mycket uppskattad juniortränare på Söderslätts Golfklubb i kombination med en säljroll hos Dormy i Malmö där inriktningen uteslutande har varit Club Fitting och Trackman tester.

Den långa och framgångsrika tävlingsbakgrunden och den breda förståelsen för golfspelets alla olika moment ser vi som en stor och viktig tillgång att kunna addera till Bokskogen Golf Academys tota-la resursbank. Hampus roll inom akademin 2021 kommer primärt vara att driva, utveckla och coacha spelare inom vår juniorverksam-het samt parallellt erbjuda privatlektioner, nybörjarträningar
och Studio Game Fitting.

What´s in the bag

BALL ProV1 | DRIVER Tsi3 8.0 | FAIRWAY  METAL Tsi3 15 | IRONS MB 3-PW | WEDGES Vokey SM8 52,56,60 | PUTTER Scotty Cameron Phantom X 5.5

Patrick Oderling

Patrick Oderling har arbetat med golf i en mängd olika roller sedan studietiden i Ystad på 80-talet. Det mycket uppskattade jobbet som tränar- och spelarutvecklare inom Skåne som golfregion satte ett bestående avtryck och 2009 föll det sig naturligt att Patrick tillträdde rollen som huvudansvarig verksamhetsutvecklare för Skånes Golfförbund vilket var rollen fram till 2019. I kombination med sina olika framgångsrika tränar- och utvecklings-uppdrag sedan mitten av 80-talet har Patrick de senaste 8 åren fördjupat sig i hur vår mentala sida påverkas och inte minst kan förbättras.

Erfarenhet som tränare från vår hemmaklubb finns även det i bagaget då Patrick bistod oss som tränare med sina kunskaper från millen-niumskiftet fram till 2003. Individens mentala tillstånd och dess sömn är områden som Patrick fördjupat sig i och har stor inverkan på prestation och resultat. Kunskapen inom dessa områden gör att Patrick idag har nära samarbeten med en mängd elitidrottare med alltifrån golfspelare till bowlingspelare, innebandyspelare och SHL-la-get Malmö Redhawks.

Inom näringslivet är Patrick en mycket uppskattad coach och förelä-sare. Patricks roll inom Bokskogen Golf Academy är att kombinera klubbens uppdrag kring juniorutveckling med att bedriva utbildning och leda kurser inom mental coaching av golfspelet för elever och medlemmar

What´s in the bag

BALL ProV1 | DRIVER Tsi3 8.0 | FAIRWAY METAL Tsi3 15 | IRONS MB 3-PW | WEDGES SM8 52,56,60 | PUTTER Scotty Cameron Phantom X 5.5

Camilla Lindén

Camilla Lindén fick sin relation till golfspelet under tiden som mycket lovande junior på Kungsbacka Golfklubb i mitten av 90-talet. Likt många duktiga idrottare med hög ambition fanns givetvis fler sporter på schemat. Lika lovande som Camilla var på golfbanan var också hennes talang på handbollsplanen. Att samtidigt kunna prestera på hög nivå i en lagidrott såväl som i en individuell idrott är en bedrift i sig men samtidigt också en ovärderlig erfarenhet. Allt som ofta blir det dock till slut en ovillkorlig tidskonflikt med kombinationen av studier som kräver mer och mer kvalitativ tid. För Camillas del blev valet av idrott i förlängningen golf. Ett val som sedan starkt påverkade hennes framtida yrkesval.

Västkusten byttes över tid mot Malmö och Bokskogens Golfklubb. Flytten ledde till en ny inriktning och en mångfasetterad yrkeskarriär inom golfbranschen. Rollen som marknadschef för varumärket FootJoy samsades sida vid sida med en mycket uppskattad insats inom styrelsen för Bokskogens Golfklubb. Kombinationen mellan det kommersiella och det ideella inom en och samma bransch är precis som Camillas idrottsbakgrund med två olika idrotter en ovärderlig livs- och yrkeserfarenhet. Hela Camillas familj är idag en kvartett mycket hängivna golfspelare där båda sönerna spelar och tränar inom klubbens juniorverksamhet.

Camillas ansvar och prioritet inom Bokskogen Golf Academy är att utveckla den kommersiella verksamhetens olika erbjudanden till elever, medlemmar och gäster. Kontinuerligt skapa och driva kommunikation i våra olika mediekanaler, öka tillgängligheten och på ett effektivt sätt koppla samman akademiverksamhetens alla funktioner med ett relevant och attraktivt utbud i butiken.

What´s in the bag

BALL AVX | DRIVER TS1 10.5 | FAIRWAY  METAL TS2 19,23 | IRONS T300 5-PW | WEDGES Vokey SM8 52,56,60 | PUTTER Scotty Cameron Futura X7